Vuxenleksaker för kvinnorSexleksaker för kvinnor

Den kvinnliga lusten är inte längre tabu utan det är allmänt accepterat att sex är något roligt, njutningsfullt och helt naturligt. Fler och fler kvinnor berättar öppet om sina sexuella fantasier och upplevelser i tv, sociala medier och podcasts. Det är normalt att ha flera olika partners, investera i spännande sexleksaker och prova allt mellan himmel och jord – och dessutom prata om det med sina bekanta.

Vill du ge ditt sexliv en boost, men vet inte riktigt var du ska börja? Följ dessa sex enkla steg för att ta din njutning till en ny nivå, vare sig du är singel eller har en partner eller flera:

1.      Tillfredsställ dig själv

Man kan inte älska andra före man älskar sig själv, sägs det ofta och samma gäller delvis för sexlivet. För att uppnå maximal njutning bör du först själv känna till vad du tänder på och vad som fungerar bäst för just din kropp. Ta dig tiden att utforska dig själv och dina erogena zoner. Många kvinnor som har svårt att få orgasm kan lära sig att nå klimax genom att onanera. När man har sex med en annan person kan det vara svårt att koppla av och släppa kontrollen. Detta kan leda till att man blir stressad eller drabbas av prestationsångest, vilket i de flesta fall är en riktig turn off. Ta dig tiden att utforska din egen kropp. Ge dig hän till dina vildaste fantasier och ta hjälp av redskap eller vuxenleksaker om du känner för det. När du själv har lärt vilka trick som fungerar bäst kan du dela med dig av dina hemliga upptäckter till en eventuell partner, eller helt enkelt bara njuta på egen hand.

2.      Hitta g-punkten

Denna mystiska lilla punkt är ett av de mest omtalade områden på vår kropp. De finns fortfarande de som säger att det bara är en myt, medan andra stenhårt hävdar att man inte kan ta miste om dess existens då man hittar g-punkten. Den kvinnliga g-punkten är ett område som finns några centimeter in i slidan, på den främre väggen. Man kan nå den genom att föra in ett finger och trycka framåt och en del kvinnor kan uppleva att området stimuleras vid penetrering i vissa positioner. Om du inte har lyckats komma åt området kan du ta hjälp av en g-punktsstav. En g-punktsstav är en vibrator med en böjd topp, som är utformad speciellt för att stimulera detta område. Med ett hårdare tryck och vibrationer kan du nå området effektivare och ta dina orgasmer till helt nya höjder. Du kan även prova att trycka försiktigt på den nedra delen av magen på samma gång som du använder staven, för att få en mer intensiv känsla.

3.      Prova något nytt

Med en stressig vardag blir det lätt att fastna i tråkiga rutiner och glömma bort att prova på nya och spännande upplevelser. Detta gäller både singlar och de som är i ett förhållande. Precis som med andra framtidsplaner kan man även sätta mål för sexlivet. Har du en fantasi som du alltid velat göra verklighet av, har du inte hittat din g-punkt eller aldrig fått en fontänorgasm? Att uppnå sina mål kräver tid, tålamod och övning, men kan ge ny inspiration och krydda till sexlivet.

4.      Slappna av

Som vi redan nämnde är en vardag fulla av rutiner sexlivets värsta fiende. Det är inte ovanligt att sexet blir en enformig vana som man planerar in en kväll varje helg och sedan utför rutinmässigt utan att ta sig tiden att njuta till fullo. För att uppnå maximal njutning borde man dock ta sig tiden att fokusera och lägga all sin energi på den intima stunden, vare sig man tillbringar den med sig själv eller en partner. Lägg undan tankarna på allt annat och glöm bort dina vardagssysslor och jobb som väntar, och njut av ögonblicket. Tillåt dig själv att släppa kontrollen helt och ge dig hän åt stunden.

5.      Knip

Kvinnor i alla åldrar kan dra nytta av att göra knipövningar. Dessa övningar är mest omtalade för att de kan motverka inkontinens och stärka musklerna hos kvinnor som har fött barn, men de har även många andra fördelar. Genom att göra knipövningar regelbundet stärker man muskulaturen i slidväggarna, vilket kan göra de sammandragningar som får vid orgasm mer intensiva. Detta kan göra orgasmen mer kraftfullt och öka den sexuella njutningen. Övningarna kan även hjälpa mot besvär med torra slemhinnor och minskad sexlust.

För bäst effekt kan du använda knipkulor eller geishakulor. De hjälper dig att knipa på rätt sätt och aktiverar musklerna effektivare. Knipkulor förekommer i olika storlekar och modeller. De består ofta av en eller två kulor som förs in i slidan och ett band så att man lätt får ut dem. Man kan applicera lite glidmedel för att lättare få in dem och sedan är det bara att börja knipa. Vi rekommenderar att man börjar med mindre och lättare kulor och sedan efterhand ökar kulornas storlek och vikt.

6.      Prova vuxenleksaker

Att köpa sexleksaker kan ta din upplevelse till en helt ny nivå. Även om det kan känns ovant att ta hjälp av ett redskap är det absolut värt ett försök. Det finns obegränsade mängder av innovativa leksaker på marknaden som är utformade endast för ett ändamål – att öka din njutning! Du kan använda sexleksaker för att tillfredsställa dig själv på egen hand eller tillsammans med en partner för att krydda till sexlivet. Med hjälp av leksaker kan akten pågå längre och du kan få en annan typ av stimulans som kan göra er intima stund roligare och skönare för båda två! Eftersom det är populärare och mer accepterat än någonsin att använda olika sexhjälpmedel har även utbudet skjutit i höjden och det kan vara svårt att hitta rätt i djungeln av dildos och vibratorer. Eftersom de även blivit vardag att handla på nätet kan du i lugn och ro bekanta dig med olika modeller och klicka hem lämplig produkt i en diskret förpackning. Att handla sexleksaker har aldrig varit smidigare.

Nästa steg är att hitta rätt sexleksak för just dig. För att hjälpa dig på traven har vi sammanställt en lista på de vanligaste produkterna, för att berätta mer om deras fantastiska egenskaper och funktioner:

Dildos

En dildo är kanske den vanligaste typen av sexleksaker för kvinnor som de flesta känner till. Den ser vanligtvis mer eller mindre ut som en penis och är ett utmärkt val för dig som njuter av penetrerande sex. Dessa leksaker finns i olika storlekar och färger och du kan välja allt från en realistisk gummiversion till en färgglad plastleksak eller en stilren dildo i stål. Vill du ha något som känns som den äkta varan eller ett spännande material som kan värmas upp eller kylas ner för en extra pirrig känsla? Det finns även vibrerande dildos som kan ge ytterligare stimulering inifrån. Om du vill använda en dildo med din partner kan ni även prova en strap on-version. Vi rekommenderar att du börjar med en mindre modell om du är ovan eller helt enkelt väljer en som faller dig i smaken.

Vibratorer

En vibrator kan ta din orgasm till nya höjder, oavsett om du tillfredsställer dig själv eller använder den tillsammans med din partner. Även denna leksak förekommer i olika varianter, men gemensamt för dem alla är att de stimulerar dina intima områden med hjälp av sköna vibrationer. De kan vara uppladdningsbara eller fungera med batterier. En klitorisvibrator är liten men kraftfull vibrator som endast används för yttre stimulering. De är små och behändiga och kan enkelt bäras med i fickan eller handväskan. Om du föredrar en leksak som stimulerar g-punkten kan du prova en g-punktsstav, som är utformad speciellt för att komma åt detta område. Om man inte vill välja mellan dessa två är en rabbitvibrator det självklara valet. Den är utformad för att stimulera g-punkten inifrån samtidigt som den kittlar klitoris på utsidan.

Klitorisstimulatorer

En klitorisstimulator kallas även för lufttrycksvibrator, eftersom den stimulerar klitoris med hjälp av ett lufttryck eller ljudvågor, istället för vanliga vibrationer. Det fantastiska med denna leksak är att den bildar ett sug runt klitorisollonet och kommer åt det känsliga området från alla håll. Klitorisstimulatorer är en modernare variant av klitorisvibratorn och har snabbt blivit många kvinnors favorit tack vare de intensiva men skonsamma tryckvågorna.

Analleksaker

Det är många som njuter av att stimuleras i det känsliga området runt anus och det finns många häftiga leksaker som är utformade speciellt för anal intimitet. Varför inte prova en butt plug eller analdildo? Analleksaker kan användas som en del av förspelet eller under själva akten. Även dessa leksaker finns i många olika storlekar så att du kan välja en som passar dig. Om du är ovan kan du börja med en mindre modell och sedan prova större varianter efter hand. De fungerar även ypperligt för att vänja dig vid anala lekar om du är oerfaren. Tänk på att ta hjälp av glidmedel eftersom området är känsligt och inte naturligt blir fuktigt så som underlivet.