Fetish vuxenleksakerTänder du på häftiga lekar eller lite smärta eller är du nyfiken på att prova BDSM eller rollspel? Många par njuter av att krydda till sexlivet med nya lite vildare lekar, det kan både föra er närmare varandra, hjälpa er att bryta loss från rutiner och bilda ett starkare band och mer förtroende för varandra. Det finns mängder av sexleksaker och redskap som är utformade för att öka din njutning, vare sig du vill prova något nytt och lite kinky med din partner eller är erfaren utövare av BDSM.

Vad är fetisch?

Att ha en fetisch innebär att man tänder på något lite utöver det normala. Det kan vara ett föremål, ett material eller någon viss kroppsdel. Fetischer för vissa plagg eller material är ganska vanliga, man kan gilla till exempel läder, gummi, ansiktsmasker eller någon speciell sorts underkläder. Man kan även tända på vissa delar av kroppen, som andra personer är ointresserade av, så som fötter eller händer. Många anser även att BDSM är en fetisch, eller en underkategori till fetischism.  

Vad är BDSM?

BDSM kallas även sadomasochism är ett väldigt brett begrepp som används då man tänder på lekar med bland annat kontroll och smärta. De går ofta ut på dominans och underkastelse, vilket innebär att en person kontrollerar den andra. Bondage är en form av BDSM och är sexuella lekar där man begränsar en eller flera personers rörelser genom att binda fast dem med till exempel rep eller handbojor. Många par kan njuta av att krydda till sexlivet med lite lätt bondage. Att låta din partner knyta fast dina händer och ta fullständig kontroll över din kropp kan vara en väldigt upphetsande upplevelse. Om du själv tycker om att vara i kontroll kan du ta den dominerande rollen. 

BDSM innebär att båda eller alla inblandade parterna ska njuta av leken. Man kommer överens om vad som ska ske i förväg och vilken roll man ska ha. Många som utövar BDSM har en vald roll som de håller fast vid, men man kan även växla. Vanligtvis väljer man ett stoppord som den undergivna kan använda för att uttrycka att man vill avbryta, komma loss eller upplever smärta. Det finns många former av BDSM och leksaker anpassade till alla smaker. Om du är nybörjare och vill prova lite kinkysex kan du börja med att införskaffa en ögonbindel eller ett par mjuka handbojor. Om du däremot tycker om lite mer hardcore kan du prova allt från sexmöbler till häftiga kostymer och redskap som ger elektriska impulser. Släpp loss och gör verklighet av dina vildaste fantasier.

Bondageleksaker

Till bondageleksaker hör olika redskap som kan användas för att binda fast varandra. Man kan använda allt från rep till tejp eller handbojor. Vissa tänder även på speciella material och kan föredra en mjuk scarf eller slips i Fifty shades of Grey-anda.

Om man gillar att bli fastbunden lite hårdare kan man prova handleds- och fotledsmanschetter, som håller den bundne i en bestämd ställning. Nybörjare kan prova sig fram med manschetter i ett mjukt material som inte skaver, Kom ihåg att diskutera hur leken ska gå till i förväg, kommunikation är nyckeln till ett lyckat rollspel.

För lite mer kinky dominanslekar kan ni ta hjälp av en bondage bar eller spreader bar. De är gjorda av hårdare material och utformade så att man kan binda fast armar eller ben för att hålla dem isär. På det viset kan den dominerande parten ta full kontroll över sin partners njutning medan den submissiva är ordentligt fastbunden.

Masker, ögonbindlar och gagballs

Dessa redskap används ofta i samband med bondage, även om de inte begränsar rörligheten i kroppen, utan leker med andra sinnen och känslor. Det är många som fantiserar om att använda ögonbindlar och upplever ökad njutning av att koncentrera sig endast på känslan, utan att se vad som pågår. Detta kan göra sexet mer spännande eftersom man inte ser vad partnern kommer att göra till näst.

Om man vill ta leken ett steg längre kan man prova en BDSM-mask, som täcker mer av ansiktet. Dessa masker finns i flera olika modeller och täcker oftast ansiktet med endast hål för munnen eller ögonen. De kan verka lite överväldigande för nybörjare, men det finns även mindre och mjukare varianter som kan kombineras med sexiga underkläder. Mer erfarna personer kan njuta av masker i latex med hål som öppnas eller sluts med dragkedjor. De kan även kombineras med gagballs.

Gags eller gagballs kan användas för att ta era dominanslekar till en ny nivå. En gagball är en sorts munkavel med en boll i munnen som den undergivne bär för att inte kunna prata. Många tänder på denna typ av lekar eftersom man ger kontrollen åt sina partner genom att avstå från sin talförmåga.

Leksaker för smärta och njutning

Till de vanligaste leksakerna i denna kategori hör förmodligen olika typer av piskor. Det är många som njuter av att ge eller få smisk. Man kan använda sig av allt från mjuka kittlande fjädrar till ridpiskor för lite hårdare tag. En sexpiska kan vara ett perfekt tillägg i förspelet då man kan variera mellan att smeka sin partner med piskan och ge små slag på skinkorna. De som gillar en hårdare känsla av smärta kan prova hårdare slag, men även i detta fall ska man först kommunicera med sin partner och försäkra sig om att båda är med på noterna. 

En flogger är en annan typ av piska som har flera fransar. Du har kanske sett denna typ av piska, som ofta är gjord av svart läder och är en populär leksak inom BDSM. Den kan användas till att från sköna smekningar till hårda, svidande rapp som efterlämnar röda märken på skinkorna. För ännu mera kraft kan man prova en BDSM paddle eller spanking paddle, som har en bredare yta och ger ett högre ljud då man piskar huden. Tänk på att välja ett stoppord eller safety word innan ni sätter igång, så att den undergivna kan uttrycka om han eller hon upplever för mycket smärta och vill avsluta leken.

Man kan även leka med den hårfina gränsen mellan smärta och njutning med annan rekvisita, så som klämmor, pumpar och sugproppar. Bröstklämmor är perfekt för teasing och för att stimulera bröstvårtorna. De är ofta justerbara så att du kan bestämma hur hårt de ska sitta åt. Det finns olika modeller med bland annat kedjor som kan vara visuellt upphetsande. Stimulerande pumpar används däremot för att bilda ett vakuum som ökar blodtillförseln till ett specifikt område för att göra det mer känsligt. Du har kanske redan hört talas om penispumpar, men det finns även vaginapumpar och klitorispumpar för kvinnor som kan få området att svälla upp en aning och ge en skön kittlande känsla.

Fetischleksaker

I fetischlekar och BDSM används även vanligare sexleksaker som dildos i olika storlekar. De leksaker som är lite utöver det vanliga kallas ofta fetischleksaker och inkluderar till exempel innovativa analleksaker och extra stora dildos. En dildo är ofta ett självklart val för dem som njuter av penetrering. Man kan använda dem för vaginal eller anal stimulering eller till och med välja en dubbeldildo för båda områden. Det finns många olika modeller och storlekar att välja mellan, en del av dem vibrerar eller kan värmas upp eller kylas ner. Det finns även strap-on modeller och dildos med en sugpropp som kan fästas vid olika ytor.

Du kan även välja en extra stor eller kraftfull vibrator för dina fetischlekar om du vill ha något som skiljer sig från mainstream modellerna. De fungerar utmärkt både på yttre delar av kroppen eller för att stimulera intima områden som klitoris eller g-punkten.

Elektrosex

Elektrosex är en lite annorlunda typ av vuxenlekar, som innebär att man stimulerar varandra med elektriska impulser. Detta kan låta lite ovanligt men ger en blandning av smärta och njutning på samma sätt som ett svidande piskrapp. De elektriska impulserna kan dessutom påminna om de sammandragningar som sker i kroppen när man får orgasm, vilket kan ge en extra njutningsfull upplevelse. Det finns elektriska leksaker både för utvärtes bruk och för insidan av kroppen. Du kan prova elektroder som klistras på olika delar av kroppen, en mångsidig vibrator eller en analplugg med elektriska impulser.

 

Övrigt

Eftersom fetischlekar och BDSM handlar om att göra verklighet av sina vildaste och snuskigaste fantasier finns det egentligen inga begränsningar för vilka typer av leksaker, redskap och rekvisita som kan ingå. För dem som anser detta vara en livsstil eller en del av sin personlighet finns det även möbler och sexmaskiner som man kan installera i hemmet. Man kan till exempel beställa ställningar som fästs vid väggen, sexgungor eller burar från sexaffärer på nätet och ha ett helt rum ägnat åt sin hobby.  Lekarna och rollspelen kan även fortsätta utanför sängkammaren, många kan låta upphetsningen byggas upp genom att bära ett kyskhetsbälte som låser in könsorganen under en längre tid. Dessa finns både för män och kvinnor i olika modeller.

Oavsett om du är en nyfiken nybörjare eller erfaren entusiast kan du hitta lämpliga leksaker för just dina behov. Kom ihåg att diskutera valen med din partner och endast välja de lekar och redskap som båda känner sig trygga och bekväma med.