Vuxenleksaker för parMånga par tar hjälp av olika sorters sexleksaker och redskap för att krydda sexlivet. De kan göra sexet mer spännande och fungerar även utmärkt för att dra ut på akten och ta era orgasmer till nya höjder. Att våga testa nya saker, prata öppet om sina fantasier och experimentera tillsammans kan vara bra både för nya förhållanden och för dem som redan har tillbringat flera år ihop. Sexlekar kan öka förtroendet och känslan av samhörighet för nya par. Par som har varit tillsammans längre kan använda sexleksaker för att undvika att fastna i rutiner och få ny inspiration för att hjälpa till att hålla gnistan vid liv. Det finns mängder av olika sorters vuxenleksaker att välja mellan och det gäller att prova sig fram för att hitta er favorit. För att göra det lättare att välja har vi sammanställt en lista med tips på populära sexleksaker som kan göra era heta stunder i sovrummet lite roligare.

Gör er egen dildo

Du har kanske hört talas om ”Clone-A-Willy”, ett kit som innehåller att du behöver för att göra en egen dildo som är en kopia av din eller din partners penis. Man behöver bara gjuta en form och sedan fylla den med valfri massa. I paketet ingår ofta en silikonmassa, men man kan även använda choklad eller gips om man vill vara kreativ. Ni får inte bara glädje av er nya dildo, utan även själva processen är väldigt underhållande. Det finns olika variationer av dessa kit, man kan välja mellan olika färger och det finns varianter som man kan placera en vibrator i. Man kan även avgjuta en form av slidans yttre, men den kan dock inte användas för onani.

Ett hetare förspel

Om ni vill hetta upp stämningen i sovrummet kan ni börja med att göra förspelet lite mer lekfullt med hjälp av ett spel eller leksaker. Meningen med förspel är att man ska bli upphetsad både fysiskt och mentalt. Många par tycker om att värma upp sig inför sex med en sensuell massage eller att reta varandra med sexiga underkläder för att sedan gå vidare till att smeka varandra med händerna eller stimulera erogena zoner med sexleksaker.

En massageolja som även kan användas på intima områden är perfekt för att utforska varandras kroppar. Det finns även olika sorters lekfulla spel som kan dra ut på förspelet. De går ofta ut på att man kastar tärningar, med utmaningar som talar om vad man ska göra eller hur man ska tillfredsställa sin partner.

Massageapparater

En massageapparat är det perfekta redskapet för att höja temperaturen i sovrummet. Dessa leksaker har oerhört kraftfulla vibrationer och kan därför användas både till vanlig kroppsmassage och intim stimulering. Börja med att massera ömma muskler med en värmande olja och sköna vibrationer för en avslappnad känsla och övergå sedan till att stimulera erogena zoner och intima områden. Öka och minska vibrationshastigheten enligt behov. Sedan är det bara att släppa hämningarna och njuta.

Penisringar

Penisringar är populära sexleksaker som kan gynna båda män och kvinnor på flera sätt. För par som är ovana vid att använda rekvisita är dessa små ringar ett lätt och oskyldigt sätt att vänja sig vid att experimentera med leksaker. En penisring klämmer åt runt penisroten, vilket kan ge en kraftigare erektion som varar längre. Vissa modeller stramar även åt runt testiklarna för att göra det lättare att kontrollera utlösningen. En penisring är ett hjälpsamt inslag i sexlivet för många par, eftersom den kan få sexakten att pågå längre genom att hämma blodcirkulationen i lemmen. Tänk dock på att ringen inte ska vara för tight eller användas mer än 20 minuter åt gången.

För att göra det extra skönt finns det penisringar som vibrerar. De har ofta en vibrator på ovansidan, som kan stimulera kvinnans klitoris under penetrering. Vibrationerna stimulerar även penis och kan göra underverk för båda två!

Parvibratorer

Vibratorer finns i alla storlekar och former och hör till den populäraste typen av sexleksaker. En vibrator för kvinnor fungerar genom att stimulera kvinnans klitoris eller g-punkt, som är de känsligaste områden på kroppen. Kvinnor får vanligtvis orgasm genom att stimulera dessa områden och därför kan leksaker med intensiva vibrationer vara den perfekta vägen till en himmelsk orgasm.

Det finns även vibratorer för män som stimulerar de mest erogena zonerna. De vanligaste är en penisvibrator som omsluter penis eller en prostatavibrator som stimulerar p-punkten. Mannens prostata eller p-punkt är den manliga motsvarigheten till kvinnans g-punkt. Hos män finns denna erogena zon ungefär 3-7 centimeter in i anus, bakom pungen.

Dessa leksaker används ofta för att hetta upp förspelet, men man kan även stimulera klitoris eller p-punkten samtidigt under samlag. För att båda parterna ska få en extra tillfredsställande upplevelse finns det dessutom leksaker som kan öka njutning för båda två på samma gång.

Parvibratorer kan se ut på många olika sätt. Många modeller omsluter mannens penis och ger sköna vibrationer runt penisskaftet och pungen och stimulerar samtidigt kvinnans klitoris. Det finns även parvibratorer som är inriktade på att stimulera kvinnans g-punkt vid samlag och den platta utformningen gör det möjligt för mannen att känna av de härliga vibrationerna i penis på samma gång.

Fjärrstyrda leksaker

Med fjärrstyrda leksaker kan ni stimulera varandra på ett helt nytt sätt. Den vanligaste fjärrstyrda leksaken är förmodligen vibratorägg för kvinnor, men det finns även motsvarande leksaker för män, till exempel prostatvibratorer. Fast leksaken fysiskt stimulerar endast en partner kan upplevelsen vara lika upphetsande för den som håller i fjärrkontrollen.

Ett vibratorägg förs in i slidan och sedan kan man styra vibrationerna med hjälp av en fjärrkontroll. Denna leksak är extra spännande eftersom det inte behöver användas i sovrummet, utan äventyrslystna par kan stimulera varandra på offentliga platser, utan att någon annan upptäcker er fräcka lek.

En fjärrstyrd trosvibrator fungerar ungefär på samma sätt, men förs inte in i slidan utan appliceras på klitoris eller inne i trosorna som namnet antyder. Man kan sedan styra hur intensiva vibrationerna är med hjälp av en fjärrkontroll. En del avancerade leksaker kan styras med en app. Med appen kan man kontrollera leksakens vibrationer fast man befinner sig på helt olika platser. Hur coolt är inte detta när partnern är bortrest på jobbresa och man vill tillfredsställa varandra?

Analsexleksaker

Många par är nyfikna på att prova anala lekar. Både män och kvinnor kan njuta av stimulering av det känsliga området i och runt omkring anus. Området är fullt av nervändar som ger en skön kittlande känsla och eftersom kvinnans slidvägg är så tunn kan anal penetrering även massera g-punkten. Mannens p-punkt finns i analens framvägg och därför ger analstimulering ökad njutning även för män. Om man inte har provat analsex kan man börja med att prova sig fram med mindre analpluggar och småningom pröva större storlekar. Kom ihåg att använda rikligt med glidmedel, eftersom kroppen inte producerar naturligt glid i området.

Det finns mängder av olika sorters anala leksaker. Ni kan prova bland annat:

Analpluggar

Nybörjare väljer ofta att börja med analpluggar. De finns i olika storlekar och material, så att man kan prova sig fram. Det finns allt från mjuka pluggar av gummi eller silikon till hårdare varianter som är gjorda av till exempel glas. Analpluggar i glas kan spolas under hett eller kallt vatten före användning för en häftig känsla. Alla analpluggar har en så kallad stopper i änden, så att de inte fastnar eller hamnar för långt in.

Analkulor eller -kedjor

Analkulor finns i olika storlekar och består av kulor som sitter i en rad på en pinne eller ett snöre. Man för långsamt in en kula åt gången för en kittlande känsla. Börja med en kortare och mjukare variant som är flexibel och när du vant dig kan du prova en mindre flexibel analkedja för mer målinriktad stimulering. Många gillar att dra ut kulorna precis före klimax för en extra intensiv orgasm.

Analdildo

Det som skiljer en analdildo från de som används vaginalt, är främst att anala leksaker har en stopper eller fot för att undvika att leksaken åker för långt in. De finns i olika storlekar som passar både erfarna och nybörjare. Både män och kvinnor njuter av analstimulering och en analdildo kan vara ett hett inslag i sexlivet för många par. Man kan använda den för ett extra spännande förspel och för att stimulera varandra analt. En analdildo kan även användas under samlag för dubbelpenetrering. Oavsett hur man använder dildon rekommenderar vi att ni pratar öppet om vilka typer av lekar ni känner er bekväma med. Analsex ska inte göra ont, utan det ska vara en njutningsfull och rolig upplevelse för båda parterna. Ni kan ta hjälp av en avslappningsspray som har en lätt bedövande och avslappnande effekt för att lättare föra in dildon. Använd även rikligt med glidmedel, gärna en trögflytande variant som är anpassad för analsex.

Analvibratorer

Anala vibratorer kan se ut på många olika sätt, gemensamt för dem alla är endast att de vibrerar. Det finns vibrerande versioner av alla ovannämnda analsexleksaker. Vibrationerna kan ta den anala stimuleringen till en ny nivå och ge en extra häftig känsla och intensivare orgasmer.